Svenska Hundklubbens lokalklubb Eskilstuna Torshälla

KLUBBENS HISTORIA

Klubbens område ligger under fastigheten Birka (Nyby Birka) strax norr om Torshälla, med infart från Mälarbadsvägen.

Historia
Klubben har funnit i Eskilstuna sedan 1937. Fram till 1984 hette klubben SSHK - Svenska Sällskapshundklubben.
Vi vet idag att verksamheten bedrivits vid Hemvärnsgården i nu centrala Eskilstuna, vid Rosslinge gård och vid Gullängen, Väsbyviken utanför Torshälla. Till vårt nuvarande område flyttade vi 1977, då Mälarbadsvägen fick en ny sträcking och drogs i Gullängen rakt över våra träningsplaner. Planen är del av hästhage och planens gamla belysningsstolpar finns fortfarande synliga i Gullängen och klubbhuset är idag bostadshus.

Klubben har i många år haft utställningsverksamhet samt fram till 1980-talet var även draghundsverksamheten stor i klubben. Vardagslydnads- och tävlingslydnadskurser har alltid funnits i klubbens arbete.

VÅRT KLUBBOMRÅDE

Området finns för klubbens medlemmar!
Det är också klubbens medlemmar som helst ideellt sköter området och klubbstugan.
Alla medlemmar har full rätt att nyttja planer och område för träning och vill man släppa sin hund så den får springa fritt så har vi den inhägnade planen om hunden inte kommer på inkallning. 

Hundklubbes område besöks dagligen av många hundägare i  och kring Torshälla och man låter sin hund springa lös på den inhägnade planen MEN det är inte trevligt för oss som är medlemmar när planen används som rastplats där man inte plockar upp bajs efter hunden!

OM du som ännu inte är medlem, väljer att nyttja planen är vi tacksamma om du väljer att betala medlemsavgift så vi kan få ett litet bidrag till infartsvägens- och områdets skötsel och underhåll. KLUBBSTUGAN

Klubbstugan är öppen när det är pågående verksamhet på området. Då kan du köpa billigt fika och givetvis får hunden följa med in. 


Klubbstugan och området kan hyras för hundiga verksamheter eller andra typer av sammankomster.
Kontakta styrelsen via formuläret under Kontakta oss för att få mer information.